December 17, 2006

Aan de lijn doen

Na jaren van zoeken naar manieren om af te vallen geloof ik niet meer dat diŽten helpen. Zelfs het Sonja Bakker dieet niet. Hoewel dit dieet succesvol is, heeft het ťťn hele zwakke plek dat het deelt met allerlei andere diŽten. Dat is dat je nadat je het gevolgd hebt weer heel snel terugvalt in oude eetpatronen. Vervolgens komt het vet er weer dubbel zo snel aan.

Het enige wat denk ik helpt is jezelf aanleren om wat minder te gaan eten. Dat lijkt een dooddoener maar het is niet gemakkelijk. Je moet er aan gewend raken en dat kost heel veel tijd. Zorg dat je een maaltijd beperkt tot hooguit ťťn bord van iets eten (en niet stiekem een groot bord kopen). Bedenk voor ontbijt en middageten wat een redelijke portie is en houd je aan die portie.

Combineer dit met gezond eten. Maak van een maaltijd een feest. Gebruik verse ingrediŽnten. Gebruik ook veel groenten. Het is niet zozeer een kwestie van calorieŽn, maar zoek calorieŽn ook niet op.

Om je te helpen geef ik een recept voor een hoofdmaaltijd. Het is een stoofpotje van groenten, tartaarvlees en tagliatelle.

Eerst maar de boodschappenlijst:
- een zakje roerbakgroenten
- een halve komkommer
- 2 tomaten
- halve winterpeen
- ongeveer 150 gram taugť
- een hele knoflookui
- een theelepel sambal oelek
- 2 vleesbouillonblokken
- Ĺ kilo tartaarvlees (eventueel magere rundergehakt)
- verse peterselie
- 500 gram tagliatelle deegwaar
- olijfolie voor bakken (dus niet eerste persing of extra vergine)

De ingrediŽnten bij elkaar. De tartaar is al in balletjes gerold:ingredi.JPGSnij de komkommer, de tomaten, de winterpeen en de knoflook:


snijden.JPGZet een pan met water op voor tagliatelle. Braad de winterpeen en de tartaar aan in olijfolie voor bakken. Voeg de stoofgroenten toe. Laat een tijdje stoven en voeg dan wat water (3 juslepels) uit de pan voor de tagliatelle toe. Voeg dan de tomaat en de komkommer toe. Laat weer even stoven en voeg de knoflook en de vleesbouillonblokken (in plakjes snijden voor het oplossen) toe. Voeg weer wat water toe (3 juslepels). Voeg tot slot de taugť toe.

Laat het niet te lang stoven. Zorg op tijd de tagliatelle te koken. Serveer tot slot het geheel: tagliatelle en het gestoofde met wat vers gehakte peterselie (kun je het niet vers krijgen, laat het dan weg).

Het resultaat:klaar.JPG
Posted by ton de rooij at 02:08 PM