August 12, 2004

Vakantie 2004

Ook dit jaar ben ik naar het zuiden van Toscane op vakantie geweest. Het was weliswaar niet zulk mooi weer als vorig jaar, maar ik mag zeker niet klagen. Het plaatsje waar we verbleven ligt in de Val d’Orcia:


contignano.JPG


Zoals je kunt zien straalt het rust uit. Ik vind dat heerlijk, maar ik weet dat niet iedereen er van houdt. De berg die je op de achtergrond ziet is de Monte Amiata, een van de hoogste bergen van Italië. ’s Winters is daar wintersport. Het is ’s zomers leuk om met de kabelbaan die voor wintersport is bedoeld naar de top de gaan.

Hoewel in het plaatsje ook een prachtig zwembad is, liggen we liever in Bolsena (aan het meer van Bolsena) aan het strand. Het is er niet altijd mooi weer:
Een van de hoogtepunten van de vakantie is het winkelen in Siena, bekend van de palio (paarderennen). Degenen die les van me gehad hebben kennen Siena van de opgave ‘Il Sole’ waarin gevraagd wordt het bedrijfsproces te modelleren van een ijssalon. De opgave is gebaseerd op de ijssalon ‘Il Nannino’ aan het piazza Salimbeni:


ilsole.JPGIk ben al weer een paar dagen thuis. Ik ben weer hard bezig aan het schrijven. Ik hoop dat dit binnenkort als boek uitkomt.

Posted by ton de rooij at 10:31 AM