August 22, 2003

De weblog is klaar

Het is buiten erg somber weer, maar toch lijkt de zon te schijnen. Dit komt omdat de weblog klaar is.

Ik vind hem er prachtig uitzien. Ik hoop er regelmatig iets op te zetten.

Posted by ton de rooij at 11:27 AM

August 19, 2003

Waarschijnlijkheidscontroles

Ik ben bezig met het nieuwe boek over datamodellering. Ik moet nog een hoop doen. Ik ben nu bezig met wat je allemaal zou moeten doen om een datamodel beter op de administratieve organisatie van een bedrijf te laten aansluiten. Dat is nogal wat. Een voorbeeld daarvan is het uitwerken van waarschijnlijkheidscontroles.

Boeken schrijven is erg veel werk. Toch is het ťťn van de leukste dingen om te doen.

Posted by ton de rooij at 11:27 AM

August 15, 2003

architecten

Je hebt allerlei soorten architecten. In ons vakgebied zijn er informatiearchitecten. Meer bekend zijn architecten voor bouwwerken als huizen enzovoort. Daarnaast zijn tuinarchitectenmet onze tuinen bezig.
Ik sprak net een (zeer begaafde) tuinarchitect. Het valt me op dat de problemen waar de verschillende soorten architecten voor staan met elkaar overeenkomen.

Ieder wil een systeem (informatiesysteem, huis, tuin) bedenken en ontwerpen dat er goed uitziet, gebruiksvriendelijk is, onderhoudsvrij, tot tevredenheid van de gebruiker. Ieder heeft de grootste moeite om (interne of externe) opdrachtgevers te overtuigen van het nut van zijn werk (ook al wordt het niets zonder diens inzet).

Posted by ton de rooij at 12:07 PM

August 14, 2003

Net terug van vakantie

We zijn weer terug van vakantie. We zijn naar ItaliŽ geweest, naar het prachtige gebied bij Montepulziano, Pienza en Radicofani.

Voor iemand die ooit die kant opgaat is een bezoek aan Pienza een must. De sfeer en de akoestiek in het plaatsje plus de schoonheid zijn fantastisch. Combineer dit met een bezoek aan het restaurant 'La bucca della Fate'.

Voor een leuk strand moet je naar Bolsena, naar het spiaggia van Masi. Daar kun je ook waterskieŽn.

Nu maar weer aan het werk, maar daarover een volgende keer.

Posted by ton de rooij at 12:08 PM

August 12, 2003

Test

This is to test the system

Posted by ton de rooij at 09:11 PM